Friss topikok

Bejegyzések

Nagy csodának kellene történni a célok eléréséhez

kovanski 2013.04.22. 18:15

Az idei olasz bajnoki kiírásban a Milannak nem sikerült jól a szezonkezdet, ugyanis 8 forduló alatt összesen 15 pontot hullajtott el a csapat.
Az összetartás és a kemény munka meghozta végül a gyümölcsét, a csapat jelenleg dobogós helyen áll a Serie A tabelláján, sőt a cél a dobogó második foka lett a vezetőség szemében. Ezt azonban elég nehéz lesz elérni, nagy csodának kellene történni.

pazzini-milan-sad490ai.jpg

A második hely megszerzése azonban eléggé nehéznek ígérkezik, miután a Milan a 33. fordulóban derbit vesztett az első helyezett, a Juventus ellen.
A forduló eredményei közelebb hozták a csapatokat egymáshoz, vagy esetleg pont fordítva előnyükre váltak. A Napoli és a Fiorentina számára előnyt, míg csapatunknak teljes hátrány
t jelentettek a végeredmények alakulása. A nápolyiak a második helyüket egyre jobban bebiztosították azzal, hogy megnyerték hazai mérkőzésüket a Cagliari ellen a 93. percben. Így előnyük csapatunkkal szemben már 7 pontra rúgott fel, azaz 2 győzelemre és 1 döntetlenre. A Violák szintén megnyerték mérkőzésüket, így egy pontra megközelítették a Rossoneriket.

A második helyezés így elúszni látszott a piros-feketék számára, bár persze a sportban bármi megtörténhet, így nem lehetünk semmiben sem biztosak. Fontos mérkőzések következnek a csapatoknak, a bajnokságból összesen így már 5 forduló maradt hátra. Nagy csodának kellene történnie, hogy Allegri csapata megszerezze a végsőnek kitűzött célt, azaz az ezüstérmet. Ehhez Cavaniéknak mérkőzéseik nagy részét szerzett pontok nélkül kellene befejezniük, mely eléggé lehetetlennek tűnik, tudva a jelenlegi csapat remek formáját. A kikötővárosiak mérkőzéseire tekintve kedvező helyzetben van, bár figyelnie kell, a csapat játszik még a Pescara, a Bologna és a Roma vendégeként, míg otthonában látja vendégül a rivális Intert és a Siena csapatát.

A Milan sokkal inkább lefelé tekintgethet, ahol a Fiorentina helyezkedik el, mivel egy esetleges botlás megbosszulhatja magát. Fontos lesz mostantól minden mérkőzésen a pontszerzés, mert minden egyes pont sokat számíthat a bajnokság végén és beleszólhat annak alakulásába erőteljesen. A firenzeiek mérkőzéseire nézve nehezebb a sorsolása a Napolinál, hiszen vendégjátékos fog bemutatni a Sampdoria, a Siena és a Pescara ellen és otthonában fogadja a Roma és a Palermo csapatát is.

A biztos Bajnokok Ligája indulást jelentő második hely tehát nagy küzdelemmel, kitartással és Napoli botlásokkal elérhetőnek tűnik; és a harmadik hely megtartásához nem szabad pontot/pontokat hullajtania Massimiliano Allegri csapatának.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://acmilanmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr555241724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása